Tovami Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
 
 

Op 14 jarige leeftijd begon het , ik heb  de sparta van mijn vader uit de garage gehaald en een stukje getoerd.
Daarna rustig opgebouwd met  eerst een solex, vervolgens een Honda  waarmee ik in 3 dagen naar Barcelona gereden ben, en me zo zitten ergeren over de snelheid van de brommer dat  ik ,m eerst  bij mij thuiskomst eens opgevoerd heb.

Hierdoor heb ik Ria leren kennen, want die hoorde me al van ver aankomen en was gek op het geluid van de brommer, en later ook op mij.

 
 

Toen ik 18 werd reed ik een Ducati 500cc een cilinder , waar je veel aan moest sleutelen.
In het KNMV blad las ik een aankondiging voor sterrenrace in Zandvoort, daar haalde ik de 12de plaats van zo,n 300 deelnemers.

Daarna onk formule 2, beste resultaten In 1980 Ned. kampioen.  In 1981 2de. Daarna gestopt tot in 1985 ik een leuk sponsor contract kreeg aangeboden op een Ducati en werd dat jaar kampioen . In 1986 op een Kawasaki  2de in een team met Rico Mertens. Ondertussen zoon Johan en dochter Evelien erbij gekomen en dan staat het racen op een lager pitje, wel te vinden op de circuits voor technische ondersteuning. In 1993 de stap gezet om  voor ons zelf te beginnen.

We zijn begonnen met Dynojet kits en K&N filters te verkopen en afstellen op de testbank. In 1995 hebben zijn we uitgebreid met de  autotestbank. Vanaf het begin hebben we er alles aan gedaan om een optimale afstelling te krijgen ook voor injectie motoren, waardoor we hier een ruime ervaring mee hebben. In 2002 zijn we begonnen met de carburatie kits en testbanken onder eigen naam Tovami te ontwikkelen. De software is gemaakt door Sander Nijsse en is zeer gebruiksvriendelijk en  professioneel gemaakt.

Vanaf September 2015 is Johan ook in de zaak werkzaam. Hij heeft het importschap aangenomen van CRC kuipdelen van Rico Mertens.